Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

maandag 8 november 2010

... is het halve werk!

We hebben alweer wat kerstballen klaar en hebben er slingers van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het een heel leuk werkje vind om te doen. Het borduren gaat niet zo vlug als ik wil en het inrijgen van kralen al helemaal niet. Maar we komen er wel, met wat geduld!!! Vanavond nog wat ballen vilten dan kunnen we morgen weer verder borduren. Aukje vroeg hoe groot de ballen zijn. De grootste is ongeveer 8 cm. 
We vilten vrij dik over piepschuim ballen heen. Dat hebben we gedaan omdat de eerste gevilte ballen te zwaar werden. Dit gaat prima en je kunt er ook goed op borduren.

kerstballen slinger

Vanmorgen naar het atelier geweest om mijn schilderij af te maken. Vorige week had ik een beetje een blackout hoe ik er mee verder moest. Toen heb ik met pasta en touw gewerkt en vandaag heb ik de puntjes op de i gezet. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de kleur maar het bevalt me al veel beter dan vorige week. Het moet maar eens een paar weken in de kamer hangen zodat ik er telkens naar kan kijken dan wen ik er aan of ik verander het weer. Ik heb het "hidden flower" genoemd. Toen ik begon was het de bedoeling om twee foto's die ik gemaakt had van dezelfde bloem (klaproos) over elkaar te schilderen en zo een verborgen bloem te krijgen. Het is niet geworden zoals het in mijn hoofd zat, maar dat is bij mij eigenlijk nooit het geval, (hahaha) maar een klein stukje verborgen zie ik wel zitten. In de rechter bovenhoek is het geworden zoals ik bedoeld had. 

4 opmerkingen:

  1. niks meer aan doen hoor! hij is zó mooi!
    de titel hoort er echt bij. ik ben er echt kapot van! lieve groet entot....riet:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. was nog vergeten te zeggen hoe mooi ik de ballenkettingen vind!!! lieve groet en tot....riet:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kerstballenslingers zijn heel leuk geworden en je schilderij is prachtig zo!
    Cariños de Trudis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi geworden hoor, die kerstballen!
    Het borduren is inderdaad altijd heel veel werk.. en slim om het over piepschuimen ballen te doen...

    Het schilderij vind ik intrigerend... hoe langer ik er naar kijk, hoe meer ik ontdek...

    BeantwoordenVerwijderen