Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2018
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.comzondag 23 januari 2011

Genieten....

Ondanks de drukke tijd gaan de schilderlessen op maandag gewoon door en daar ben ik eerlijk gezegd heel erg blij mee. De sfeer die er hangt, de mensen die allemaal bezig zijn om iets moois te maken, daar krijg je goede inspiratie van en zo komt er dan elke keer weer iets moois uit mijn vingers. Het is niet voor niets dat ik daar al 25 jaar schilder. Nu ik mijn eigen atelier heb weerhoud me dat niet om toch elke maandag te gaan genieten van al het moois dat er gemaakt wordt. Het voordeel is dat als de les afgelopen is, ik naar beneden ga en in mijn eigen ruimte verder kan gaan werken. Heerlijk!!!

Grass

vrijdag 14 januari 2011

Even snel.....

een berichtje tussendoor. Ik vind al de blogs die ik volg heel erg leuk om te volgen, dat is het niet. Maar ik kan er op dit moment even geen tijd voor maken. Binnenkort, als het atelier klaar is, ga ik weer volop jullie berichten lezen. Dus tot dan......heel veel knuffels.

zaterdag 8 januari 2011

Binnenkort.....expositie

We gaan de weken aftellen!  De eerste publicaties hier zijn gestart. Riet,  Ans en ik gaan exposeren in het Oude Kerkje in Middelbeers (Noord-Brabant). We hebben nog heel wat voorbereidingen voor de boeg, zoals uitnodigingen maken, schilderijen inlijsten, muziek uitzoeken en nog veel meer. Maar dat is heel erg leuk om te doen. Dat betekend ook dat ik heel vaak naar Riet toe moet of zij komt naar mij en dat is natuurlijk altijd een prettig vooruitzicht.

vrijdag 7 januari 2011

Wanten...wie weet ervan?

Ja, we hebben weer een keer gevilt. Het echte koude weer is eventjes weg maar ik weet zeker dat het weer terug komt. Dus willen we voorbereid zijn op de kou en hebben we een paar wanten gemaakt. Ik heb een paar gemaakt voor DH en MOD heeft een paar voor zichzelf gemaakt. DH is er heel erg blij mee want die man heeft altijd koude vingers. Hij gaat nu met veel plezier naar buiten om een stuk te wandelen. Misschien gaat hij zelfs spontaan met zijn handschoenen aan in de tuin te zitten (als het vriest) of zoiets! hahahaha! Echt niet.....!!
Met het atelier schiet het al goed op. Vandaag de buitendeur geverfd en DH is begonnen met het maken van een tafel om aan te vilten. Ik ben zo blij dat ik een handige husband heb!! Daar kan ik echt van genieten.
Bedankt schat!..

dinsdag 4 januari 2011

Mooi......

Natuurverschijnsel! Vanmorgen toen ik opstond hoorde ik op de radio van de zonsverduistering die er in het zuiden van het land te zien zou zijn. Meteen naar de zolder gelopen en naar buiten gekeken.. Jammer! Bewolkt. Er zaten wel een paar gaatjes in de bewolking maar niet genoeg om de zon te zien. En toen.....ineens was daa een stralende zon! Snel mijn totocamera gepakt, een zonnebril gezocht, naar de zolder gerend zonder te vallen, gordijn opengerukt, toestel in uiterste zoomstand gezet, zonnebril voor de lens gehouden..... te weinig verduistering. Weer naar beneden gehold, drie kasten opengerukt om nog een zonnebril te vinden, weer naar boven gehold (telkens twee etages), twee zonnebrilen over elkaar proberen te houden, scherp stellen, LUKT NIET. Camera op handmatig gezet, nu kan ik zelf scherpstellen, weer de zonnebrillen voor de lens gehouden...en......afgedrukt. Een hele snelle actie (ja ja ik kan heel snel zijn) was wel nodig, maar dan hebje ook wat! hahahaha. Zie hier het wonderlijke verschijnsel van een zon die er uitziet als een maansikkel.

zondag 2 januari 2011

Verven,,,,,, en muffe lucht

Gisteren en vandaag in het atelier gewerkt....een muur geschilderd, een deur geschilderd, de vloer schoon gemaakt (zal vol met verf), nog een muur geschilderd, en nog maar een deur.... En zo zijn twee dagen vol met schilderwerk. Maar.... het ziet er prachtig uit. Ik heb nog geen foto's gemaakt want ik dat wil straks als het helemaal klaar is pas doen. Voorlopig moeten jullie het alleen maar met de opsomming van de werkzaamheden doen. Dinsdag beginnen we met de tafels.

HELP! Er hangt in de atelierruimte een muffe lucht omdat er, achter de kasten die er stonden, een laag schimmel zat. De kasten en muren hebben we afgewassen met azijn en toen geschilderd met latex. Maar ik weet niet of de geur daardoor weg is. Heeft iemand misschien een idee hoe ik die muffe lucht uit de ruimte krijg. We hebben al geurtjes gebrand, in het stopcontact zit een geurtje en ik heb een bakje met azijnwater op de kachel staan. Maar als we thuis komen ruiken onze kleren nog naar vocht. Dus als iemand een goede oplossing heeft op dit probleem......willen wij dit graag van je horen!