Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2018
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.commaandag 1 augustus 2011

Weekend beeldhouwen

Afgelopen weekend een workshop beeldhouwen gevolgd. Het werd buiten gehouden, in een grote tuin. Hoewel het weer 's ochtends een beetje koud  was, kregen we het snel warm omdat je de hele tijd staat te hakken en te schuren  Het is al de derde jaar dat ik dit doe, een keer per jaar. Dan heb ik dus het hele jaar de tijd om te verzinnen wat ik wil gaan maken. Dit jaar had ik besloten om een vogel te maken. Ergens had ik en foto gezien van een "gierparelhoen". Zo'n beestje met een bolrond lijf, een lange nek en een klein koppie. Dat was dus de bedoeling! Maar dan moet je ook een steen vinden die al een beetje dat model heeft of in ieder geval een die er dichtbij komt. Met deze steen ben ik gestart.
hieruit moet dus een beeld groeien

Vol goede moed begonnen, maar gaandeweg bleek het toch wel riskant om zo'n klein kopje te maken, vanwege het afbreken van de steen. Dus dan de kop maar groter gemaakt. Achteraf ben ik blij dat ik dat gedaan heb want toen ik ging polijsten kwam ik er achter dat in het hoofd een heel mooi stukje steen verborgen zat. Het is niet de vogel geworden die ik in gedachten had, maar ik ben zéér tevreden met het resultaat. Ik noem het een "knobbelgans". Bestaat zoiets? Bij mij in de tuin wel!!

"knobbelgans" voorkant

er zit een speciaal stuk steen in de kop

de andere voorkant

3 opmerkingen:

  1. o Patsy wat is hij mooi geworden en volgens mij hebben wij hier in ons kikkerlandje knobbelganzen...maar de jouwe is uniek :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben helemaal kapot van je knobbelgans! en het aparte stukje steen doet het hem helemaal:)
    een fijne vakantie in engeland en ik ben benieuwd naar jullie avonturen!
    liefs, riet XX

    BeantwoordenVerwijderen