Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

zaterdag 30 oktober 2010

bloemen vilten 2

Gisteren heb ik samen met een vriendin geprobeerd om bloemen te vilten. Zij heeft op een gevilte lap, die bedoeld is om een tas van te maken, een witte bloem gevilt. Omdat zij heel erg precies werkt is het een heel mooi resultaat geworden. De techniek die zij gebruikt heeft is dat ze de wol legt en dan nat maakt zodat hij niet meer kan verschuiven. Zo legt ze laag over laag om schaduwen te krijgen. Ik vind hem prachtig! De "klaprozen" van mij zijn wat minder subtiel en grover uitgevallen. Toch vind ik hem niet zo heel erg slecht, maar ik denk dat ik het beter kan. Dus de volgende keer toch meer details erin leggen.

detail van de het margrietje op de tas

4 opmerkingen:

  1. leuke bloemen!!
    Zag dat je de gehaakte vierkantjes aan de kringloop wilde doneren, maar heb je al geprobeerd ze in te vilten voor een ander effect in het vilt te krijgen???
    Zeker eerst proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Kim, dat is een goed idee van je om ze proberen in te vilten maar ik denk dat het niet kan omdat het van super acryl gemaakt is. Wordt alleen maar groter als je het nat en warm maakt in plaats van dat het krimpt. Jammer hè! Groetjes, Peebee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige bloemen enne.. spreek niet zo min van die klaprozen!!! ze zijn echt geweldig. lieve groet en tot...riet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I love these. Your poppies look beautiful. I look forward to seeing more!

    BeantwoordenVerwijderen