Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2017
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.com



vrijdag 16 december 2011

Chutney..

Met al die feestdagen die
komen
is het makkelijk
als je wat eten kunt voorbereiden.
Daarom deze pruimenchutney
die je nu al kunt maken
en in een weckpot kunt bewaren.

Deze makkelijk te maken chutney kan al enige tijd van te voren klaargemaakt worden, hij past bij koud vlees en kazen.
Ingredienten:
·           75 gr. Lichtbruine basterdsuiker
·           50 ml. Appelcider azijn
·           50 ml. Witte wijn
·           1 kleine rode ui
·           1 teentje knoflook
·           6 grote/ 12 kleine gedroogde pruimen, in grove stukken gehakt
·           2 theel. Gembersiroop
·           Zout en peper
Bereidingswijze:
1.      Los de suiker op in de appelazijn en de wijn op een laag vuur
2.      Voeg de rode ui en de knoflook toe en breng aan de kook
3.      Voeg de resterende ingrediënten toe, zet het vuur lager en laat 15-20 min. inkoken
4.      tot de vloeistof gehalveerd is
5.      Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een afgesloten pot.

 


4 opmerkingen:

  1. Heerlijk zuur voor bij het kerstdiner! Yummie!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. huhu...ich wünsche dir einen schönen 4ten advent!
    auch wieder einen neuen background ?;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb even een printscreentje van dit recept gemaakt ! Bedankt hè Patty !!!
    En wat leuk om te lezen dat je samen met vilterietje zo'n leuk weekend hebt gehad !!
    *******
    Wens je hele knusse kerstdagen !!!

    BeantwoordenVerwijderen