Met al die feestdagen die
komen
is het makkelijk
als je wat eten kunt voorbereiden.
Daarom deze pruimenchutney
die je nu al kunt maken
en in een weckpot kunt bewaren.
Deze makkelijk te
maken chutney kan al enige tijd van te voren klaargemaakt worden, hij past bij
koud vlees en kazen.
Ingredienten:
·
75 gr. Lichtbruine basterdsuiker
·
50 ml. Appelcider azijn
·
50 ml. Witte wijn
·
1 kleine rode ui
·
1 teentje knoflook
·
6 grote/ 12 kleine gedroogde pruimen, in grove stukken
gehakt
·
2 theel. Gembersiroop
·
Zout en peper
Bereidingswijze:
1.
Los de suiker op in de appelazijn en de wijn op een laag
vuur
2.
Voeg de rode ui en de knoflook toe en breng aan de
kook
3.
Voeg de resterende ingrediënten toe, zet het vuur
lager en laat 15-20 min. inkoken
4.
tot de vloeistof gehalveerd is
5.
Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een afgesloten
pot.
ppppppppproeme....chutney:)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk zuur voor bij het kerstdiner! Yummie!!!
BeantwoordenVerwijderenhuhu...ich wünsche dir einen schönen 4ten advent!
BeantwoordenVerwijderenauch wieder einen neuen background ?;-))
Heb even een printscreentje van dit recept gemaakt ! Bedankt hè Patty !!!
BeantwoordenVerwijderenEn wat leuk om te lezen dat je samen met vilterietje zo'n leuk weekend hebt gehad !!
*******
Wens je hele knusse kerstdagen !!!