Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

vrijdag 29 juli 2011

Woensdag... meidendag

Woensdag weer met MOD naar het atelier geweest en begonnen met het maken van een regenboogtas. Voor de binnenkant heb ik witte wol gebruikt. Hoe het model precies moet worden weet ik nog niet. Op een of andere manier kan ik niet een model bedenken en dat ook uitvoeren. Ik vind het spannender als ik wat aan het toeval overlaat. Dus ik ben héél benieuwd wat het gaat worden!!!
uitgelegde wol voor de regenboogtas

MOD daarentegen is net het tegenovergestelde. Zij werkt alleen vanuit een vaststaand idee en die zijn altijd heel erg mooi vind ik. Maar ja, ik ben dan ook bevooroordeeld :)).
Zij is nu begonnen met het maken van een paar armbanden in mooie aardetinten.

vilten en houten kralen

kralen en geplooide vilt

met grijs aan de buitenkant

met blauw aan de buitenkant

zondag 24 juli 2011

Zondag....regendag

Vandaag was het koud, kil en nat. Dus....op naar het atelier, de kachel  aangemaakt en lekker gaan vilten. Na een half uurtje kon de kachel al weer uit want ik had het hartstikke warm gekregen van het rollen. Ik moest vandaag wel naar het atelier want morgen moet ik een dag extra werken en ik wil toch nog wat viltwerk maken voor de kunstmarkt in Sittard. DH was bij DOD gaan kijken naar Formule 1 dus ik hoefde me niet ongerust te maken dat hij zich verveelde. (niet dat ik dat anders wel doe).

Het resutaat van vandaag zie je hier.
Het hoedje is og niet af, maar geeft wel al een indruk hoe het moet worden.

Sjaal met cirkels van woldraad in heel licht grijs/blauw

zaterdag 23 juli 2011

Doodelen......

Kon gisteren niet naar het atelier toe en aangezien daar alle wol ligt moest ik toch iets anders verzinnen. Dan maar wat tekenen. Oeps.....dat ligt ook allemaal in het atelier! Alleen wat viltstiften had ik in huis. Dus lekker op de bank met een groot schetsboek, voor de TV, gedoodeld. Ik wilde een vogel maken voor de "bird a week" sessie. Zie hier het resultaat na ongeveer tien vellen met vanalles en nog wat en heel veel plezier met het maken


vrijdag 22 juli 2011

Langzaamaandag

Afgelopen week een aantal langzaamaandagen gehad. Op een of andere manier kwam ik niet toe aan een creatieve uitspatting. Donderdag wel nog voor de KBO een workshop gedaan en die was heel erg vermoeiend maar wel leuk. Een vijftal dames hebben kunnen proeven van het vilten en het was een hele gezellige middag.
Voor de markt in Sittard heb ik een paar weken geleden al een paar hoeden gemaakt. Ik wil er nog meer gaan maken maar dan een ander model uitproberen. Ben benieuwd...........jullie ook?


zaterdag 16 juli 2011

Wit op wit

Omdat het zo'n treurig weer was had ik zin om een simpele sjaal te maken. Eentje die het gevoel van die dag vertelde, de rust van de tikkende regen op het dak. Een simpele witte sjaal met witte ornamentjes erop. Ik heb uit een lap wolvilt of flees, ik weet niet precies hoe het heet, kleine vormen geknipt en die op de sjaal gelegd. Daar overheen een dun laagje witte merinowol en nog wat ruwe zijde krullen. Natuurlijk ook een Peebee kenmerk, het rondje in een contrasterende kleur. Die zul je vaker tegenkomen op mijn sjaals. Een mens moet zich toch onderscheiden, nietwaar?


dinsdag 12 juli 2011

Zomergevoel

Omdat het morgen alweer wat minder zomers weer wordt
heb ik me gestort op een zomerse sjaal.
 Met de kleuren uit mijn tuin............
klaprozen, hortensia en rozen....
en af en toe een geel onkruidje ertussen.

zondag 10 juli 2011

Klaprozen?

Toch maar weer eens de moed bij elkaar geraapt en een sjaal gemaakt waarop ik heb geprobeerd om bloemen te vilten. Dat valt niet mee omdat de wol niet precies wil blijven liggen waar ik hem neerleg. Maar ik vind het nog steeds leuk om die uitdaging aan te gaan en ik probeer een nieuwe manier te vinden om de wol toch op de juiste plek op de stof te krijgen. Ik heb ook geprobeerd om de wol nat te maken maar dan hecht hij niet zo goed meer aan de stof. Dus het blijft aanmodderen. Heeft iemand misschien een idee hoe ik een betere manier de bloemen met wol kan maken? Ik wacht met spanning op jullie antwoord.

zaterdag 9 juli 2011

Zonsondergang

Gisteren de foto's van de vakantie eens goed doorgekeken en op cd gezet met een leuk muziekje erbij. Nu kunnen we ze op groot beeld bekijken, maar ik wil toch ook nog een album maken met tekst erbij. Dat zal wel weer een project worden dat op de lange baan geschoven wordt. Deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Af en toe wordt je verrast met een heel mooi kado, zomaar op een zomeravond.
Zonsondergang in de Ardeche - Frankrijk

vrijdag 8 juli 2011

woensdag 6 juli 2011

Nieuwe werkjes

Afgelopen vakantie toch nog wel wat kunnen vilten. Ondanks dat het tijdens ons verblijf erg warm was heeft me dat niet weerhouden om te vilten. Ik moet zeggen dat het maken van vilt in het zonnetje met de voeten in een grote bak water erg lekker was. Als ik iets nodig had, drinken of iets te eten, had ik mijn allerliefste hubby in de buurt om mij terzijde te staan. hihi! Hij had toch vakantie, niets te doen en vond het helemaal niet erg om mij te verwennen. Hieronder enkele werkjes die ik gemaakt heb.





zaterdag 2 juli 2011

Terug in blogland

Daar ben ik weer!!! Terug in blogland. Het heeft lang geduurd maar de omstandigheden waren zodanig dat ik niet aan bloggen toekwam. Maar nu wel weer. Er zal we een heleboel gebeurd zijn, bij alle mensen die ik volg, terwijl ik weg was en ik heb al de mooie werken die jullie gemaakt hebben heel erg gemist. Ik ga proberen om zoveel mogelijk te lezen en in ieder geval alle mooie foto's te bekijken.

Op vakantie werd gevraagd of ik een kleine workshop wilde geven en dat was heel erg leuk. De vakantiegangers hebben een halssierraad gemaakt en ze kregen heel veel complimentjes op het resultaat. Ik weet zeker dat er mensen enthousiast geworden zijn om te gaan vilten.