Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2018
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.comwoensdag 30 maart 2011

Tasje

Gisteren de hele dag in het atelier doorgebracht. Heerlijk was het. De deur lekker opengezet en ik kreeg nog net een straaltje zon binnen. Dus met mijn stoel in de deuropening gaan zitten en een boek gelezen. Het atelier ligtoe met ramen en deur op het oosten en daardoor krijg ik weinig zon binnen. Daarbij zijn de ramen heel erg laag, zoals je van een stal kan verwachten, dus ik moet altijd lampen aan doen. Ik ben begonnen met een sjaal te vilten en daarna toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en geprobeerd om een tas te vilten. Ik heb het model van mijn eerste tas gebruikt, die een klein beetje mislukt was, en de uitsnijding voor het handvat anders gemaakt zodat je een langer handvat kreeg. Door het handvat nog een beetje op te rekken is het precies lang genoeg geworden. Ook heb ik één helft van de opening vast laten zitten als klep. De tas heb ik opgevuld met kranten om het juiste model te krijgen. Hij is niet zo heel erg groot en ik weet zeker dat ik er nog meer ga maken. Misschien ook wel een hele grote shopper. Zal eens gaan proberen en ik laat wel zien wat het geworden is.

grijze tas met mintgroene bnnenkant


Vanavond een schilderij weggebracht voor de amateurkunst expositie in museum Kruijsenhuis in Oirschot. De exposite duurt van 02 april tot 01 mei 2011 en is op zaterdag en zondag geopend.

Dit schilderij hangt op de expo. "message in a bottle"

vrijdag 25 maart 2011

Muziek

Gisteren naar een verjaardag geweest van een vriend.
Het moeilijke vind ik dan het vinden van een leuk kadootje.
Niet te groot, niet te klein en niet alweer een fles wijn. Maar wat dan?
 Voordat we naar het feestje gingen ben ik nog even naar het atelier geweest
om wat te vilten en heb tijdens het werk de cd van Martirio opgezet
 die ik op het blog van tante tuut gevonden had.
Dat zou wel eens een leuk kadootje kunnen zijn!!
Dus....ingepakt en wat denk je?
Hele blije jarige!
Beter dan die saaie fles wijn :D

dinsdag 22 maart 2011

Rust... zolang het duurt!

Wat een enerverend weekend! Heerlijk, samen met Vilterietjes een hele mooie expositie gehad. Veel positieve reacties op zowel het viltwerk als de schilderijen. Het is zeker iets om nog een keer te herhalen omdat deze twee technieken heel erg goed bij elkaar passen en toch verschillend genoeg zijn om veel mensen te boeien.
Na twee dagen rust is het nu weer tijd voor wat actie. Vanmorgen naar het atelier geweest en geprobeerd om een sjaal te vilten met een open structuur. Ik wilde een katoenen sjaal verlengen met een kantachtig viltwerk. Het is niet helemaal gelukt maar we proberen het gewoon opnieuw. Er zijn al wat ideetjes aan mijn  brein ontsproten :-D.

Vanmiddag met een vriendin gaan wandelen in het bos. Daar bloeien heel veel bosanemoontjes. Doordat er nog geen bladeren aan de bomen zijn is het een droog en dor gezicht en dan zie je ineens, onder die dorre takken, een tapijt van witte bloemetjes. Heel erg sprookjesachtig en met het zonnetje en de aangename temperatuur was dit dus puur genieten!!


woensdag 16 maart 2011

Laatste loodjes...

Eerst dit: paulines blog heeft een hele leuke give away. Wil je deze winnen breng dan een bezoekje aan haar site en laat een berichtje achter en plaatst een link op je eigen blog. Veel succes en hopenlijk win je de give away.

Raindrops (acryl op doek, afm. 140x85 cm)

Het wil maar niet lukken om mijn schilderij ingelijst te krijgen. Nog steeds geen bericht van de lijstenmaker en ik wil persé dit schilderij hebben hangen. Ik heb nog twee dagen dus misschien...... ik hoop dat het lukt.
Heb al de helft van de werken ingepakt. Als het lukt wil ik rond de 30 stuks ophangen. Nu nog de bus regelen en dan kunnen we vrijdag alles naar het kerkje brengen. Ik hoop de er redelijk wat publiek komt kijken. Er is schijnbaar iets mis gegaan met het plaatsen van het stukje in de plaatselijke krant. Gisteren het blad wel tien keer doorgekeken maar geen berichtje van de expositie. Dus dat is wel balen maar er zijn nog meer bladen en die komen vandaag nog binnen. Hopenlijk staat daar wel iets in. Heel erg spannen dus allemaal.

dinsdag 15 maart 2011

Boswandeling

Vanmorgen lekker met mijn twee "kleinkinderen" (twee hondjes van MJD) in het bos gaan wandelen. Wat een zaaaaaalig weer. Had alleen maar een trui aan en nog was het lekker warm. Maar er zijn toch ook wel een aantal zieken heb ik gemerkt. Veel griep en zo. Met dat mooie weer zal dat wel snel over zijn, iedereen kan naar buiten en wat vitamientjes opsnuiven. Heerlijk!!
ze zijn bijna uitgebloeid, maar heel mooi

zaterdag 12 maart 2011

Verrassing!Vandaag ben ik, en waarschijnlijk de rest van de week ook, druk bezig met de voorbeiding voor de expositie. Dat houdt in dat ik nog een aantal lijsten moest kopen en daar ging het dus fout. Twee weken geleden ben ik naar de lijstenmaker geweest en heb daar een aantal spielatten besteld. Ik heb nl. een doek beschilderd dat nog niet ingeraamd is. Dat wilde ik zelf eens gaan proberen. Nu dus, de spielatten besteld en afgelopen woensdag kreeg ik een telefoontje of ik die spielatten nog steeds wilde hebben. Natuurlijk wilde ik dat, nou dan zou hij ze gaan bestellen. Ik vertelde dat ik over anderhalve week een expositie heb en dat ik dan wel heel snel die latten moest hebben, zeker omdat ik ze zelf moest opspannen. Geen probleem, vrijdag zijn ze in huis. Vandaag, zaterdag, naar de lijstenmaker om nog andere spullen te kopen en gevraagd of de spielatten al gearriveerd waren. Ze gingen kijken en wat bleek....GEEN SPIELATTEN BESTELD!!!
Ik was helemaal in PANIEK. Geen latten..wat nu? Komende maandag zijn ze hier, werd me verteld. Dat is natuurlijk heel fijn maar ik heb dan geen tijd meer op het doek op te spannen. Nou, daar hadden ze een oplossing voor. Dat doen wij dan wel voor u, omdat het een beetje fout is gegaan met de bestelling.
Ik ben helemaal blij! En dan is er als je thuis komt nog een verrassing.....het pakketje wat ik gewonnen had met het maken van de verjaardagskaart voor Bietjes blog. Samen met Vilterietje hebben we een Tilda's boek gekregen. Hartstikke bedankt Bietje. Ik ben er superblij mee. De volgende kerst wordt heel erg gezellig, dat is zeker.

donderdag 10 maart 2011

Carnaval voorbij....

Het is alweer voorbij! We moeten een heel jaar wachten tot ik me weer kunnen uitdossen in een "crazy" outfit. Heerlijk heb ik het gevonden. Al die verklede mensen die iets uitbeelden en die plezier hebben. De weergoden waren ons goed gezind want het waren vier prachtige dagen. Vol zon en strak blauwe luchten. Dat met al die felle kleuren van de verklede mensen....Geweldig!!. Hieronder een paar impressies. Ik heb ze met mijn mobiel moeten maken want ik was de fotocamera vergeten. Dus sorry voor de kwaliteit.
We zijn ook nog heel even op TV te zien geweest. Vreemd is dat als je zit te kijken naar een actualiteiten programma en je ziet ineens jezelf voorbij komen. Maar wel lachen!.. Voor een foto overzicht van alle dagen carnaval in Maastricht kun je eens kijken op deze site.

vrijdag 4 maart 2011

Dagje Alkmaar

Afgelopen woensdag zijn we een dagje naar Alkmaar geweest met de trein. We hadden nog een dagje gratis reizen en omdat het woensdag lekker zonnig weer zou zijn, hebben we onze biezen gepakt en zijn vertrokken. Twee uur in de trein, die overigens heel erg luxe is, en we waren in Alkmaar. Mooie plaats met smalle straatjes, mooie gebouwen, veel winkeltjes en een héle koude wind. Dus veel winkels en gebouwen van binnen gezien. We hebben drie keer koffie gedronken en natuurlijk ook iets gegeten.
Het stedelijk museum hebben we ook nog bezocht en al met al was het een hele leuke dag.

Nou, dit was het voorlopig. We gaan nu carnaval vieren en daarbij is geen plaats voor blogjes lezen.
Dus mensen.....allemaal een hele fijne carnaval, ook als je het niet viert en we zien elkaar over een weeke weer. Alaaf..

DH en ikke in onze zaat hermeniekes outfit

dinsdag 1 maart 2011

Complimentendag

 

 
alle foto's gemaakt door Pattybee

Het is vandaag complimentendag. Het idee spreekt mij wel aan. We zouden er veel meer van uit moeten gaan dat je een compliment krijgt. Als je bij je baas geroepen wordt denk je dan: Oei, wat heb ik nu weer fout gedaan of denk je: Waarmee zal hij me nu weer complimenteren. Ik denk het eerste en daar zou verandering in moeten komen. Dus iedereen krijgt van mij een groot compliment voor alle activiteiten op jullie blog. Geweldig gedaan, allemal.