Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

zondag 27 februari 2011

Give away gewonnen!!!

Vannacht in bed nog snel op mijn mobiel gekeken of er nog nieuwe blogs waren. Daar zag ik op de blog van Bietje dat ze de winnaars  van de give away bekend had gemaakt. Laat ik daar nou, samen met vilterietje, gewonnen hebben. Geweldig! Ik heb meer geluk in de liefde dan in het spel dus dit is voor mij een heel aparte belevenis. Ben er dan ook helemaal van onderstenboven! Komt goed uit want het is bijna carnaval (hihihi) Bietje, bedankt! Ben heel benieuwd hoe de boeken zijn.

woensdag 23 februari 2011

nuno sjaal

MOD heeft een ton-sur-ton nuno sjaal gemaakt met de breiwol die we op de markt gekocht hebben.


de nunosjaal van MOD
Een aantal vriendinnen hebben ieder een sjaal gevilt, met een heel mooi resultaat. Zeker als je bedenkt dat ze het voor de eerste keer hebben gedaan.

dinsdag 22 februari 2011

Uitnodigingen de deur uit!

Eindelijk zijn alle uitnodigingen de deur uit, zowel de papieren versie als de mailtjes. Het heeft langer geduurd dan ik dacht omdat ik een aantal dingen wilde die ik hier in het dorp niet kon krijgen. Ik wilde perse een gekleurde enveloppe en daarvoor moest ik naar Eindhoven, dus dat was wachten tot ik tijd had om te gaan. Want als je naar de stad gaat, ga je niet alleen voor een paar envelopjes, dan moet je toch minstens een paar winkels met schoenen en kleding kijken. Ik wel tenminste! Nadat de enveloppen eindelijk in huis waren kon ik het niet laten toch de uitnodiging qua kleur aan te passen. Maar dat bleek achteraf lastiger dan ik dacht dus dat duurde ook weer even. En zo ben je al heel snel een paar weken verder. Maar nu zijn ze weg en heb ik via de mail al een aantal hele leuke reacties gehad. Ben heel benieuwd wie er van deze uitnodiging gebruik maken.
Gisteren nog een aantal meiden in het atelier gehad om gezellig te vilten. Er zijn een paar mooie sjaals gemaakt, maar dat laat ik de volgende keer wel zien.

dinsdag 15 februari 2011

Markt...

Vanmorgen naar de markt geweest. Ik heb gezocht naar mooie effen voile maar ik heb niets gevonden. Wel heb ik breiwol en bedrukte voile gekocht om mee te vilten. Ik weet nog niet wat ik ga maken. Het schijnt in de lucht te zitten dat inspiratie een beetje zoek is. Een nachtje slapen....zou dat helpen?

maandag 14 februari 2011

MIjn valentijn.....

Vandaag heb ik in mijn atelier de eerste workshop gehouden voor twee vriendinnen om uit te proberen of alles wel goed ingedeeld en aanwezig was voor een workshop. Het was heel erg gezellig met veel thee en koekjes en natuurlijk ook vilten. Ze hebben allebei een hele mooie sjaal gemaakt en waren super tevreden met het resultaat. Om half zes was ik thuis en daar wachtte mij een hele grote valentijn verrassing.
De tafel was gedekt met een mooi bloemstuk hartje en een kadootje op mijn bord. DH had een recept gezocht (hij kan eigenlijk nog helemaal niet koken) en alvast de voorbereidingen getroffen. Nou, ik heb gesmuld!!. Het was super lekker en ik heb ook nog een heel leuk kado gekregen. Niet van vilt maar toch heel erg lekker warm.

warme rode valentijnslofsokken

zondag 13 februari 2011

Wandelen....

Vanmorgen lekker gewandeld in de bossen. We waren wat aan de late kant, half elf was het, dus er waren al heel veel mensen op de been met hetzelfde idee. Lekker naar buiten. Daarbij werd vandaag ook nog een maandelijkse hardloopwedstrijd gehouden. Dus je kunt je voorstellen hoe druk het was. Maar daar hebben wij een oplossing voor. We lopen dan net de paadjes die langs de uitgezette route gaan. Ben je toch helemaal alleen in het bos en dan zie je weer allerlei vreemde groeisels! Zoals die hieronder. Nog nooit gezien. Ik denk dat het een soort paddestoel is maar zeker weten doe ik het niet. Iemand van jullie ooit zo'n mooi aangroeisel gezien en weet wat het is? Ik hoor het wel..



oranje aangroeisel op een tak


donderdag 10 februari 2011

Eindelijk weer eens een sjaal..

De afgelopen dagen heel hard gewerkt. Op de een of andere manier had ik heel veel zin om creatief bezig te zijn. Wat klinkt dat hoogdraven zeg :)).  Maar ik heb echt lekker gewerkt, zal wel komen door de nieuwe ruimte. Ik voel me er ook echt thuis. Het verschil met thuis werken is heel duidelijk, thuis vind ik altijd wel een reden om met het huishouden bezig te zijn. In het atelier kan dat niet. Daar mag ik alleen maar schilderen of vilten. Dus deze week ben ik begonnen met het opzetten van twee schilderijen en ik heb drie sjaals gevilt. Heerlijk is het als er iets uit je vingers komt, maar dát zullen wel meer mensen vinden! :-D.
Vanavond met MOD samen gevilt. Zij had opdracht om een sjaal te vilten en merkte halverwege dat ze wol tekort kwam. Tja, en dan moet je creatief zijn. Maar dat is haar goed gelukt en de sjaal is heel erg mooi geworden. Volgende keer zal ik er een foto van laten zien. Deze foto's zijn van de merino sjaal die ik afgelopen week gemaakt heb. De rest komt nog.....



merinowol cognac/turqoise



maandag 7 februari 2011

Bird a week...

Na lang nadenken heb ik toch besloten om mee te doen met de "bird a week" uitdaging.  hier Nou, het valt me eerlijk gezegd heel erg mee. Er zijn al twee vogels uit mijn creatieve brein ontsproten. Een foto heb ik gemaakt net na nieuwjaar.Vanaf de bank in de kamer heb ik een foto gemaakt van een koolmees die lekker zat te smullen aan het voederplekje. De ander was toeval. De tulpen die ik gekregen had bij de opening verloren hun blaadjes en daarmee heb ik een vogeltje gelegd. Tot nu toe heb ik best al wel wat leuke ideeen in mijn hoofd zitten en daar kan ik nog een aantal weken mee vooruit. Hetzij dat mijn hoofd ineens leeg raakt, tja dan heb ik een probleem. Of ik moet alles eens gaan opschrijven. Heee, dat is een idee!! Gut, ik lijk wel blond! Nou weten jullie het allemaal, ik ben oud-blond (oftewel grijs) sinds een paar maanden. Het bevalt me heel erg goed en eigenlijk is Vilterietje er mee begonnen. Het werkt wel aanstekelijk want ineens zijn er nog een aantal vriendinnen die besloten hebben om de verfkwast te laten staan. Heerlijk, allemaal weer terug naar de natuur.

donderdag 3 februari 2011

Maatje voor in mijn atelier..

Er is een vriendje bij gekomen in het atelier. Als voormalige koeienstal zitten er in mijn atelier nog een aantal oude elementen, waaronder een ring in de muur waaraan vroeger de kalfjes vastgemaakt werden zodat ze niet weg konden lopen van hun moeder. DH had het idee dat daar wel een leuke hond aan vastgemaakt kon worden. Een vriendin had dit gehoord en kwam promp de volgende dag met een kado. Een heel leuk kado!! Nu heb ik iemand die me gezelschap houdt en meteen een waakhond. Want zeg nou zelf, hier wordt je als inbreker toch bang van!......


We noemen hem Sjeng (in het nederlands "Scheng"

PS. Welkom voor mijn nieuwe volgers! Ik hoop dat we mooie dingen kunnen delen.

dinsdag 1 februari 2011

Verlaat kadootje!

Op bezoek bij Vilterietje had ze nog een verrassing voor me. Ik mocht het pakje niet open maken voordat ik gelezen bij wie ze het had gekocht.  Een verlaat verjaardagskado van......Aukje's Atelier. En wat denk je? Ja hoor, de broche die ik zo mooi vond, voor mij!!! Geweldig, wat een verrassing. Bedankt voor het prachtige kado, ik zal er heel vaak van genieten. Knufzz....Peebee
voor te showen....straks op een zelfgemaakte vilten sjaal

Grand opening...

Zondag was het zover......opening van mijn nieuwe atelier. De uitnodigingen waren de deur uit en de wijn en hapjes gekocht. We hebben de afgelopen weken keihard gewerkt, zeke DH, om alles klaar te krijgen. Maar het is gelukt en ik ben de super blij en kan mijn geluk niet op. Ik heb heel veel zin om met leuke mensen te gaan vilten en te genieten van alle nieuwe creaties die hieruit voortkomen. Het was een gezellige dag en de reacties waren heel enthousiast. Er zijn een aantal mensen komen kijken die ik al jaren niet gezien had en dat is natuurlijk super leuk. Ik hoop dat, nee ik weet zeker dat ik er veel plezier zal hebben en er lekker zal kunnen werken. Vilterietje en ik zijn gisteren voor het eerst samen daar gaan vilten, hebben daar nog een aantal mensen op bezoek gehad die kwamen kijken hoe het vilten in zijn werk gaat. Vilterietje had een voorbeeld gemaakt waar stuk vilt uitgelegd was, een stuk natgemaakt en een stuk gevilt was. Heel erg leuk om te zien dat men dan beter begrijpt hoe het vilten werkt. Na een lekkere lunch heeft Vilterietje twee sjaals gemaakt en ik maar één. Maar daarvoor in de plaats heb ik nog een schilderij af  gemaakt. Al met al waren het twee hele gezellige dagen en ik heb met volle teugen genoten. Het was zo druk dat ik geen tijd gehad heb om foto's te maken. Maar hier zijn een paar foto's van de voor en na situatie.
voor
na


voor

na