Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

vrijdag 31 december 2010

Hoera, jarig vandaag

Wat is het fijn om jarig te zijn! Dat meen ik echt. Al die lieve wensen van iedereen. Daar kan ik echt van genieten. Gisteren heeft MKZ, terwijl ik met mijn workshop bezig was, een heerlijke appeltaart en wafels gebakken. We komen vandaag dus niets te kort. De jaarlijkse bowl staat ook al klaar om gedronken te worden. Vanaf nu dus alleen nog maar genieten. Allemaal een hele 'GOEIE ROETSJ" en allegeluk, liefs en goede gezondheid in het nieuwe jaar. Ik verheug me erop het komende jaar weer van alle verhalen  te kunnen genieten.

appeltaart en bowl


Het recept voor de bowl:
1 groot blik ananasstukjes (indien nodig kleiner snijden)
1 groot blik peren (kleine stukjes snijden
1 groot blik halve persiken (kleine stukjes snijden)
1 grote pot kersen zonder pit
1 klein blikje mandarijnen

Al het fruit  inclusief het sap in een grote kom doen.
2,5 dl. water koken met 1 zakje vanillesuiker en 1 kaneelstokje. vijf minuten laten koken. Afkoelen
1/2 fles rode zoete wijn (liefst lambrusco vanwege het kleine beetje bubbels)
Het water met kaneelstokje en de wijn bij het fruit doen.
Een nacht koel wegzetten. En dan ......genieten maar.

donderdag 30 december 2010

Workshop

Vannacht niet zo heel erg goed geslapen vanwege de workshop die ik vandaag zou geven aan vijf vriendinnen. Ik was om half elf al in het atelier aanwezig (ze zouden om twee uur komen) om  koffie te maken, wat lekkers klaar te zetten, de tafels op te stellen en een gezellig kaarsje aan te steken. Maar omdat ik nog tijd over had ben ik nog even naar beneden gegaan, (daar is mijn eigen atelier) en heb nog snel even een deur geverfd met schoolbordenzwart.Toen de dames om twee uur kwamen zijn we meteen begonnen met koffie en uitleg over het vilten.  Vijf mensen tegelijk iets leren waar ze helemaal niets van weten en wat ze nog nooit gedaan hebben is best moeilijk. Je moet ze allemaal tegelijk in de gaten houden en dan kan er wel eens iets fout gaan. Gelukkig zijn de foutjes te herstellen. (gaten gevallen in het midden van een sjaal). Maar ik ben er nu wel achter dat je aan het begin van de workshop goede uitleg moet geven. Misschien maak ik wel een fotoboek hoe het proces van het vilten verloopt want voordoen in het echt lijkt mij geen oplossing.
Maar al met al is het een hele gezellige middag geworden en hebben we veel plezier gehad. De gemaakte sjaals zijn heel erg mooi geworden. Heel verschillend maar wel passend bij de persoon en dat vind ik toch het belangrijkste. De foto's van deze middag krijg ik nog toegestuurd en dan zal ik ze jullie laten zien.
opgestelde tafels
iets lekkers voor bij de koffie

woensdag 29 december 2010

Opknappen atelier

Maandag en dinsdag verder gegaan met het opknappen van het atelier. De kast van "'s mam" heb ik donkergrijs geverfd en dat is heel mooi gelukt. Mijn kleine zusje heeft zich gestort op het schilderen van het toilet. We hadden als kleur turkois en cognac uitgekozen en besloten om de achterste muur cognac kleur te schilderen en de zijmuren in de turkoise kleur. Om het een beetje speelser te maken heeft ze op de zijmuren een drietal strepen geschilderd. Omdat het zo'n kleine ruimte is moet je soms hele rare houdinge aannemen om toch een zo goed mogelijk resultaat te bereiken voor wat betreft het schilderwerk. Zoals jullie kunnen zien is MKZ niet te beroerd om daarvoor de meest bizarre houdingen voor aan te nemen. Zus, bedankt!! Het is een heel mooi toilet geworden.
zo zie ik MKZ maar zelden!!

zondag 26 december 2010

Gedachtenstokje overgenomen....

Van Vilterietje wil ik graag het stokje overnemen om mijn 10 gedachten met jullie te delen.
Aangezien ik zelf niet zo goed ben in het verwoorden van mijn gedachten maar wel graag de gedachten van anderen lees, waar ik het dan helemaal mee eens ben, heb ik de mooiste uitgezocht uit mijn Happinez agenda. Hier komen ze:


EEN

Je leven biedt je elke dag 1440 minuten om te genieten van het feit dat je leeft

TWEE

Vul de rugzak van je ziel met levenslust. 

TWEE

Als jij degene bent die optimisme uitstraalt, op het werk, thuis, bij je vrienden, zul je merken dat anderen ditzelfde optimsme beginnen te weerspiegelen.

DRIE

Welke dingen bewaar je allemaal voor later of speciale gelegenheden? Trek aan die mooie jurk, maak open die dure fles wijn! Geniet van dit moment, het leven is nu!

VIER

De gelukkigste mens is hij die gelooft het te zijn (Commerson)

VIJF

Wat ga je deze week doen om een beetje dichter bij je dromen te komen?

ZES

Doe deze week eens iets aardigs voor een ander en zeg het tegen niemand

ZEVEN

Het leven heeft slechts zin als men er iedere dag een nieuwe zin aan geeft. (Antoine de Saint-exupey)

ACHT

Waar meet jij je huidige geluk aan af? Aan de gelukkiste momenten in je leven of aan de moeilijkste?

NEGEN

Life is what happens to you while you are busy making other plans (John Lennon)

TIEN

Gun jezelf elke dag tijd om te lachen, om even gek te doen en om te genieten. Vaak nemen wij als volwassenen het leven zo serieus dat we vergeten hoe het was om ons onbezorgd als een kind te voelen. Lach om het leven!

Zouden aukje en/of cashenels het stokje ook willen overnemen? Ben benieuwd....

Lieve knuffels, Peebee

vrijdag 24 december 2010

Finished!!

Na veel gezwoeg en geploeter is het schilderij eindelijk af.
Branches

foto branches
Het onderwerp heb ik deze zomer gefotografeerd in Frankrijk. Daar lag een stapel hout, al helemaal uitgedroogd, te wachten tot ik er en foto en dan daar weer een schilderij van zou maken. 


Merry Christmas and a very happy New Year

Wishing all bloggers for 2011 a beautiful, loving, creative, sunny, warm, snowy, caring, smiling, festive year.
Hugzz....Peebee

donderdag 23 december 2010

We zijn begonnen....

Eindelijk!! We zijn begonnen met het inrichten..Nee, ik zeg het verkeerd, wij zijn begonnen met het schoonmaken en opruimen van het atelier. Het is behoorlijk vies, wat logisch is, aangezien de vorige bewoonster een pottenbakster was en dat geeft heel veel stof. Nou, we hebben het geweten. Overal dikke lagen stof!! Na alles grondig afgesopt te hebben, zijn we begonnen met eerst één gedeelte van de ruimte helemaal klaar te maken. Muren getext en de kasten op hun plek gezet. Bij het verplaatsen van de boekenkasten (die stonden er al en heb ik overgenomen) kwam een dikke laag schimmel te voorschijn. Dus moeten we alles eerst goed laten drogen voordat we ze op hun definitieve plek kunnen zetten. Maar aangezien de kachel uit is als we er niet zijn, kun je je wel voorstellen hoe lang dat gaat duren in deze tijd van het jaar!! Daarom zijn we vandaag maar naar Ikea gegaan om wat leuke gordijnen en zo te kopen, daar wordt je ook blij van. hahaha. Na de kerst gaan we weer verder met klussen.
Nu eerst gezellig in en om huis rommelen en het gezellig maken voor kerstavond.
Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen! Geniet van elkaar en natuurlijk van de sneeuw!!.
vóór
Ná

vrijdag 17 december 2010

I'm back

Nou, daar ben ik weer. Uitgerust na het weekend op de kerstmarkt staan. Ik wist niet dat het zo zwaar zou zijn. Eigenlijk wilde ik twee weekenden op de markt gaan staan, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Dat had ik heel zwaar gevonden. Dit was genoeg. Volgend jaar zeker weer, maar dan op een andere markt.

de kraam
kerstboompjes

De rest van de week is erg druk geweest. We zijn op bezoek geweest bij de zieke Vilterietje. Die zag er heel patent uit en was al druk bezig met de oefeningen van "die" fysio. Ik heb weinig tijd gehad om iets te vilten. Mijn hoofd zit nu vol met ideetjes voor mijn atelier. Zondag mag ik beginnen met opknappen. Er moet best nog veel gebeuren. Ik wil alles verven, kasten maken, tafels maken en nog veel meer. Van het vilten zelf zal dus voorlopig niet zo veel terecht komen. Marar ik houd jullie op de hoogte van de werkzaamheden in het nieuwe atelier.

vrijdag 10 december 2010

Kerstmarkt

Morgenvroeg om acht uur vertrekken we naar de kerstmarkt. Er zullen zo'n 75 standhouders zijn, live muziek en er is heel veel te doen voor de kinderen. Ze hebben buiten een treintje rijden, binnen kunnen de kinderen met een racebaan spelen, ze kunnen zich laten schminken en nog veel meer. MOD en ik hebben er echt heel veel zin in. Alles is voorzien van een mooi prijskaartje, ingepakt en meeneemklaar.

 

Vandaag hebben we de kraam al behangen met kerstverlichting, dus morgen hoeven we de spullen maar neer te zetten en de klanten kunnen komen.  We hebben ook nog wat keramiek van een pottenbakkende vriendin gekregen. Ze heeft een aantal kleine plantenhangers meegegeven, maar wij hadden bedacht dat het ook wel kleine vogelvoederhuisjes konden zijn of  hangertjes met potpourri erin. Heeft iemand nog een ander idee waarvoor je deze uitzonderlijk mooie weetikveeltjes zou kunnen gebruiken?


hangbakje voor ...wat je maar wil (10cm hoog)
Ik ben benieuwd hoe het allemaal loopt. Maandag zal ik jullie dat wel laten weten!!

zondag 5 december 2010

Two "mad" hatters

Today Vilteriet came to visite me. She brought a lot of nice hats that she made for the christmas sale next weekend. When I showed her what MOD and I made the last few weeks for the market she found a unsuccesfull attempt to make a vase. She did put it on her head en said that this was excactly the hat that she always wanted to have. Then we decided that I could wear one of here hats and make a picture as the "Two mad hatters". And here it is.....

Two mad hatters
Sinterklaas is altijd leuk, totdat de kinderen groot zijn. Dan, als de kleinkinderen er zijn , wordt het vanzelf weer Sinterklaas, sprak ze hoopvol. Wij verdelen de gezelligheid altijd een beetje. Met Sinterklaas doen we een gezellig avondje met een spelletje, pepernoten en chocoladeletter. Met Kerst trekken we loten en kopen of maken we leuke kleine presentjes en dat mag ook met een gedichtje. Dit alles onder het genot van een lekker hapje en drankje. Maar ik mis toch de Sinterklaas van vroeger. De spanning die je voelde totdat hij kwam, het gebonk op de deur en het strooien van Zwarte Piet. Vooral de liedjes vond ik als kind geweldig. Vooral het liedje: Mijn zusje kreeg van Sinterklaas twee emmertjes van blik. En dan zong ik de volgende regel: En ook een houten jurk erbij, wat was ze in haar schik. Ik heb het altijd vreemd gevonden dat iemand aan Sinterklaas een houten jurk vroeg. Ik heb het altijd een vreemd meisje gevonden!
Iedereen een gezellige avond, met of zonder liedje en kado. Knufzz...Peebee

vrijdag 3 december 2010

MOD's sjaal

MOD (mijn oudste dochter) heeft gisteren nog een nieuwe sjaal gemaakt. Ze komt elke woensdag samen met mij vilten en dat is hartstikke gezellig. Samen eten we dan eerst en natuurlijk maak ik dan wat extra lekkers. Deze week wilde ik weer eens mosselen eten, op z'n spaans. Heerlijk vond ik het. DH was niet zo enthousiast, hij is niet echt een mosselliefhebber. Na het eten zijn we meteen gaan vilten. Maar na een half uurtje gaf MOD aan dat ze niet helemaal lekker was. Dat heeft dus tot gevolg gehad dat ze goed ziek is geworden en steeds maar te kennen gaf: "ik eet nooit meer mosselen"!! Dan merk je dat als je kind ziek is je weer een overbezorgde moeder wordt. Die nacht is ze bij ons is blijven slapen en de volgende morgen weer goed opgeknapt naar huis gegaan. Maar de sjaal is nog blijven liggen en die heeft ze dus pas gisteren verder afgewerkt.

donderdag 2 december 2010

Vazen

Met dit gezellige winterweer kun je toch niks beters doen dan VILTEN!!! Heerlijk als ik aan het zo lekker bezig ben en naar buiten kijk. Zie ik op dit moment een hele mooie witte wereld. Ik sta op zolder en heb een heel groot raam om uit te kijken. Soms sta ik een hele tijd te kijken naar de vogels, grote en kleine mensen die, allemaal met hun eigen doel door de straat vliegen c.q. lopen. Maar dat moet niet te lang duren want dan wordt er niet GEVILT!! (hahaha). Maar ik heb, ondanks de afleidingen, toch nog twee vazen gemaakt. I'm happy.