Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2018
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.comzaterdag 27 november 2010

Winter...?

Het is nog herfst maar ik vind dat het al een beetje winterd!! De lucht is fris door de vorst en de mist, die 's ochtends in vlagen door het dorp hangt, geeft je het gevoel van binnen zitten bij de kachel. Gisteren in het bos gewandeld met vlagen mist en een heel waterig zonnetje. Knisperkoud was het  maar ontzettend fijn om te wandelen. Op het vennetje lag al een dun laagje ijs en DH was al meteen enthousiast! Misschien deze winter wel de gelegenheid om een toertocht te kunnen schaatsen.


Vanmorgen zag ik dat het "gesneeuwd" had. Een hééééél klein beetje. Als ik dat zie dan wil ik kerstbomen gaan zetten en het huis versieren! Dus ik hoop dat de zon snel dat beetje sneeuw weg smelt, want ik ben nu nog niet toe aan kerstmis. hahahaha.

woensdag 24 november 2010

Rust....!

Even een paar dagen rust.... Noodgedwongen kan ik een paar dagen (dat hoop ik) niet vilten. Dinsdag begon ik met mijn nieuwe job. Dus 's ochtends vrolijk naar mijn auto lopend, uitgezwaaid door DH, struikel ik over een touw dat op de stoep lag en viel languit voorover. Knie kapot, hand gekneusd en gekneusde rib. Als het niet zo'n zeer deed had ik de slappe lach gekregen! Was heel komisch om te zien, zei DH.  's Avonds geprobeerd om wat te vilten, want ik dacht het valt wel mee....Jammer...., ging dus niet.
En aangezien MOD ook niet kan komen vilten heb ik maar even een weekje vakantie ingelast. Alle werkzaamheden voor de kerstmarkt staan dus op een laag pitje.
Vanmiddag kreeg ik de algemene flyers binnen voor de kerstmarkt. Dus komend weekend gaan we iedereen blij maken met een uitnodiging en gaan we hopelijk ook weer aan het "viltwerk".
Voorlopig dus nog even noodgedwongen  :-(   ......rust .......

maandag 22 november 2010

Dauw

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst een workshop vilten gegeven. Er waren vier dames die normaal op zaterdag in het atelier schilderen, maar die ook de techniek van het vilten wel eens wilden uitproberen. Het is me heel erg meegevallen. Ik was niet helemaal zeker van mijn capaciteit om uit te leggen wat vilten is en hoe het in zijn werk gaat. Maar ik heb, zelfs na dwingend vragen, geen klachten gehoord en ze waren allemaal hel enthousiast. Een aantal willen zelfs nog een keer terugkomen. Al met al een hele leuke ochtend en zeker voor herhaling vatbaar.
Vandaag het schilderij waar ik aan het werken ben verder afgewerkt. Het onderwerp is gemaakt naar aanleiding van een foto die ik van de zomer op een ochtend gemaakt heb.  Ik denk dat ik het maar eens een tijdje laat hangen, dan kan ik beslissen of ik er nog iets aan moet doen of niet. Dat vind ik altijd zo moeilijk van schilderen, wanneer stop je....? Als het een aantal weken uit mijn zicht is en ik pak het dan weer tevoorschijn dan blijkt vaak dat ik er niets meer aan hoef te doen. Maar als ik stop op het moment dat ik nog niet zo tevreden ben dan blijkt achteraf dat er dan inderdaad nog iets aan gedaan moet worden.
Nu ben ik over dit schilderij redelijk tevreden dus...afwachten maar..

"Morningdew"

donderdag 18 november 2010

Kanten sjaal

Gisteren heeft MOD het idee wat ze in haar hoofd had uitgewerkt. Ze wilde een sjaal maken die vrij open was en wat op kant leek. Nou, het is gelukt. Ze heeft er veel werk aan gehad maar ik vind dat het resultaat er mag zijn. Zelf heb ik nog twee kerstboompjes gemaakt. Vanmorgen in het bos verse berketakken gezocht om als stammetjes voor de kerstboom te dienen. Als ze helemaal klaar zijn zal ik ze aan jullie laten zien.

kanten sjaal door MOD


dinsdag 16 november 2010

Ballen, ballen en nog meer ballen

Vandaag de laatste hand gelegd aan de kerstballenslingers. We hebben er nu een hééééleboel! Je hebt er heel veel kralen, bandjes, houtjes, etc. etc. voor nodig. Hele tafels vol!!!!!

 

Kun je je voorstellen dat ik nu wel een beetje moe ben van het ballendraaien! MOD heeft de slingers verdeelt in diverse stijlen b.v. bling-bling, oosters en scandinavisch. Zij moet nog een aantal sterren af maken die ze los wil verkopen en ze maakt ook nog wat platte cirkels waar pauweveren op genaaid worden.
Ik merk dat het heerlijk werken is als er een deadline op zit. Op een of andere manier krijg ik dan veel meer ideeen en dat werkt erg motiverend. Vanavond nog wat laatste details n dan op naar de "sjaals" maken.

maandag 15 november 2010

Monday, Monday.....

Maandag is echt een heerlijke dag. Eerst 's ochtends schilderen en dan 's middags vilten. Nu DH thuis is hoef ik eigenlijk niets meer in het huishouden te doen. Alleen koken, maar dat wil hij ook nog wel leren zegt hij. Hartstikke fijn natuurlijk. Ik ben begonnen met een nieuw schilderij aan de hand van de foto's die ik van de zomer gemaakt heb. Vanmiddag met vilten heb ik twee sjaals gemaakt, een nunovilt en een op de manier die ik van Vilterietje geleerd heb, twee dunne lagen zonder zeep. Nu ga ik vanavond nog met vriendin (lees: dochter) verder met het vilten voor de kerstmarkt.
Dit is de nuno-sjaal

zondag 14 november 2010

Zomerfoto's

Vandaag was het echt druilerig weer. Het heeft de hele dag geregend en dus tijd om eens wat op te ruimen. Ik besloot om de foto's die nog op mijn fotocamera stonden in het pc-archief te zetten. Daar kwam ik een aantal beelden tegen die ik jullie niet wil onthouden. Ik werd er helemaal blij van. Zeker als het buiten een trieste dag is en ik graag herinnerd wil worden aan de zomertijd. Veel plezier.

 


woensdag 10 november 2010

Zo blij....

Vanmiddag zijn we naar kringloopwinkel "de Jacobushoeve" in Vessem geweest. Het is een oude boerderij die onder monumentenzorg staat en daar hebben ze de kringloopwinkel in gevestigd. Ook de heemkundekring en de Wereldwinkel kun je er vinden. Ze hebben hoofdzakelijk kleding en kleingoed. Ik ging eigenlijk kijken voor fotolijstjes. Die wil ik, wit geschilderd, zonder inhoud aan de zachtboardmuur in het atelier hangen. Daar kunnen dan kleine werkjes in geprikt worden. Je hebt dan meteen een lijstje om je werk zodat je instant resultaat ziet. We vonden al meteen drie hele leuke lijstjes en een paar glazen. Na nog wat rondgekeken te hebben zag ik op een tafeltje een naaimachine staan. Hij kwam me wel erg bekend voor.... en ja hoor, dezelfde naaimachine waar mijn schoonmoeder jaren op gewerkt heeft. Of het echt haar machine is weten we niet maar wat ik wel weet is, dat het een dijk van een machine is, waar je zelfs zware materialen heel gemakkelijk mee naait. Die gaat dus ook naar het atelier. Oooooo....wat ben ik blij... lijkt wel Sinterklaas.
echte vendomatic uit ong. 1960

Dragan

Gisteren een bezoek gebracht aan een lokale kunstenaar. Dragan Despotevic, gevlucht uit Servie en al sinds 10 jaar in Nederland. Hij maakt de mooiste kleine, van afval gemaakte, objecten. En dat niet alleen, hij maakt van karton schilderijen door steeds een klein laagje weg te halen waardoor er een kleurverschil ontstaat. Ik kan hiervan helaas geen foto laten zien, maar dat komt de volgende keer. Ik heb een klein object gekocht! Voor mij stelt het een watermolen en het is ongeveer 10 x 5 cm groot. Ik had het de vorige keer dat ik daar was al gezien en nu kon ik de verleiding niet weerstaan en heb het mee naar huis genomen. De steen die eronder staat is bedoeld als rots waar het huis op staat. Net echt, vind je niet?

maandag 8 november 2010

... is het halve werk!

We hebben alweer wat kerstballen klaar en hebben er slingers van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het een heel leuk werkje vind om te doen. Het borduren gaat niet zo vlug als ik wil en het inrijgen van kralen al helemaal niet. Maar we komen er wel, met wat geduld!!! Vanavond nog wat ballen vilten dan kunnen we morgen weer verder borduren. Aukje vroeg hoe groot de ballen zijn. De grootste is ongeveer 8 cm. 
We vilten vrij dik over piepschuim ballen heen. Dat hebben we gedaan omdat de eerste gevilte ballen te zwaar werden. Dit gaat prima en je kunt er ook goed op borduren.

kerstballen slinger

Vanmorgen naar het atelier geweest om mijn schilderij af te maken. Vorige week had ik een beetje een blackout hoe ik er mee verder moest. Toen heb ik met pasta en touw gewerkt en vandaag heb ik de puntjes op de i gezet. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de kleur maar het bevalt me al veel beter dan vorige week. Het moet maar eens een paar weken in de kamer hangen zodat ik er telkens naar kan kijken dan wen ik er aan of ik verander het weer. Ik heb het "hidden flower" genoemd. Toen ik begon was het de bedoeling om twee foto's die ik gemaakt had van dezelfde bloem (klaproos) over elkaar te schilderen en zo een verborgen bloem te krijgen. Het is niet geworden zoals het in mijn hoofd zat, maar dat is bij mij eigenlijk nooit het geval, (hahaha) maar een klein stukje verborgen zie ik wel zitten. In de rechter bovenhoek is het geworden zoals ik bedoeld had. 

zaterdag 6 november 2010

Kerstmarkt

Zoals ik al eerder vermeld heb, staan we binnenkort op een kerstmarkt met onze gevilte spulletjes. Deze kerstmarkt wordt gehouden op 11 en 12 december in Best (noord-brabant) kerstmarkt Best. Mocht je in de buurt zijn op die datum, kom dan eens kijken.
alvast een wintersfeertje (van vorig jaar)

Een goed begin....

Wij zijn begonnen.....  Vriendin en ik hebben gisteren de start gemaakt met het maken van kerstatributen. Heel leuk om te doen maar.... wat ga je maken? Hoe moeten ze eruit zien? Wat voor kleuren gebruik je? We zijn eerst naar de winkel gegaan om nog wat meer kralen, linten, garen etc. te kopen, want dat is zo LEUK!! Nu hebben we nog meer spulletjes waar we uit kunnen kiezen. In plaats van dat het makkelijker wordt, wordt het nu nóg moeilijker. Maar we zijn op weg! We hebben allebei een setje klaar. Ik merk wel dat naar gelang je aan het werken bent je steeds meer ideetjes krijgt.
Op 11 en 12 december staan we op de kerstmarkt dus we moeten nog wat kerstballen en zo maken.

donderdag 4 november 2010

Wandelen

Donderdag: wandeldag! Vanmorgen naar het bos geweest om eens lekker uit te waaien. Het was best warm en heel erg winderig. De kleuren van de bladeren beginnen al wat te vervagen. Paddestoelen zijn al helemaal verdwenen, alleen de zwammen op rottend hout zijn nog te vinden. Alleen jammer dat RYAN-air ook altijd meewandeld. Er komen tijdens een kwartiert zeker 5 vliegtuigen aan om te landen.

 

Na de wandeling ben ik gaan vilten en heb twee smalle nuno sjaals gemaakt. Vannacht heb ik een heleboel ideetjes gekregen om sjaals te vilten.
Ik vertel nog niet wat maar ik zal het deze week eens uit gaan proberen en dan zien jullie het wel op de site verschijnen. Op verzoek van MOD heb ik een aantal styropor ballen gekocht om kerstballen van te vilten. Dat gaan we dan dit weekend doen. Ben benieuwd wat we er van gaan maken.

woensdag 3 november 2010

Kant...

Mijn vriendinnetje heeft iets nieuws geprobeerd. Hele dunne reepjes vilt tot een sjaal maken. Ik vind het heel goed gelukt. Alleen weet ik niet of het draagbaar is. Misschien zal er aan het concept nog iets verbeterd moeten worden. Zelf heb ik vanmiddag een rood/bruine sjaal gemaakt. Ik heb geprobeerd om ruiten en strepen te maken zodat de sjaal in de breedte zou krimpen en.........gelukt!!!! Precies wat ik wilde.
Ik begin er aardig kijk op te krijgen hoe het vilt zich gedraagt. Ben een zeer tevreden mens...... en nu naar bed!. Trusten.


My friend has tried something new. Very thin stripes of felt combined into a scarf. I think that it's very nice. Maybe not really for a cold wintersday, but artistic!. I made a red/brown scarf. I tried to make plaids so the scarf would shrink in a certain way and..... it did!!! Just what I wanted and now I'm a very happy person...... time for bed...Goodnight


maandag 1 november 2010

Schilderen

Vandaag weer eens verder gegaan met het schilderij waar ik al een tijdje aan werk. Ik krijg er maar geen vat op. Ik heb eerst een onderschildering gemaakt van een klaproos. Daarna een doorzichtige laag erover heen in felle kleuren. Maar dat gaf niet echt het effect wat ik wilde. Daarom heb ik vandaag met structuurpasta er lijnen op gezet en met wat touw versiert. Nu is het al meer wat ik voor ogen had. Ben benieuwd hoe het volgende week verder gaat. Dat is altijd weer een verrassing.

Today I've tried to work on the picture that I started a while ago. I can't get the feel of it. The poppie that I tried to paint from a picture that I made this summer is not exactly what I want. So I painted it over with a glaze of colors. But it was still not wat I want. Today I tried to make lines with structure paste and now it's something that I could like. But stil not what I want. I'm curious what happens next week.