Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2018
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.comzondag 31 oktober 2010

Zondag

Vanmorgen lekker, ondanks de regen, gewandeld in het bos. De kleuren zijn geweldig op dit moment. Daar kun je heel veel inspiratie opdoen voor het vilten. Gisteren een poging gedaan om een tas te vilten. De basis is klaar en nu moet ik nog verzinnen hoe ik de rest ga maken. Aan de bovenkant moet nog een stuk uitgeknipt worden zodat ik een handvat krijg. Ik zat er over te denken om nog een rol vilt in het handvat te maken maar of dat gaat weet ik niet. Moet maar wat proberen.
basis tas

zaterdag 30 oktober 2010

bloemen vilten 2

Gisteren heb ik samen met een vriendin geprobeerd om bloemen te vilten. Zij heeft op een gevilte lap, die bedoeld is om een tas van te maken, een witte bloem gevilt. Omdat zij heel erg precies werkt is het een heel mooi resultaat geworden. De techniek die zij gebruikt heeft is dat ze de wol legt en dan nat maakt zodat hij niet meer kan verschuiven. Zo legt ze laag over laag om schaduwen te krijgen. Ik vind hem prachtig! De "klaprozen" van mij zijn wat minder subtiel en grover uitgevallen. Toch vind ik hem niet zo heel erg slecht, maar ik denk dat ik het beter kan. Dus de volgende keer toch meer details erin leggen.

detail van de het margrietje op de tas

donderdag 28 oktober 2010

Samen vilten

Vandaag een dagje uit! Gezellig naar mijn vriendinnetje toe om een nieuwe vilttechniek te leren. Dit gaan zonder zeep en ik moet zeggen dat het prima gaat. De vereiste is wel dat je echt dunne laagjes legt, héél dun!
Dat geeft het mooiste resultaat, zoals je kunt zien aan onderstaande foto's. We hebben een heerlijke middag gehad. Bedankt, Viltarietje!!!

woensdag 27 oktober 2010

Bloemen vilten

Ik heb geprobeerd om een soort van bloem te vilten. Deze moest deel uitmaken van de ondergrond en niet dik erop liggen. Het valt niet mee om dit te doen zonder voorbeeld dus ik denk dat ik maar eens wat bloemfoto's ga verzamelen die ik gemaakt heb en aan de hand daarvan een viltwerk maken.

Ben benieuwd hoe dat gaat lukken. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Morgen ga ik een nieuwe vilttechniek uitproberen bij mijn vriendinnetje. Gezellig!! Verheug me er echt op.

maandag 25 oktober 2010

HoesjesHeb een nieuw mobieltje gekocht en daar hadden ze geen beschermhoesje voor. Dus wat nu gedaan.... zelf een gemaakt van vilt natuurlijk. Heb wat uitgeprobeerd en het bleek vrij simpel om ze te maken. De maten zijn natuurlijk wel belangrijk want te groot is niet fijn en te klein ook niet. Dus verschillende modellen gemaakt, met of zonder klepje. Een aantal van de eerste modellen al meteen weg gegeven en nu nog wat opdrachtjes maken. Ik vind het heel leuk om tussendoor te maken als ik niet veel tijd heb en ook restjes wol op te maken en wat kralen en borduursels erin te verwerken. Ik heb nog heel veel ideetjes dus daar zal ik voorlopig nog wel mee bezig zijn.

zondag 24 oktober 2010

Hoed(je)

Nou, het is klaar. De hoed is "ongeveer" zoals ik hem wilde hebben. Misschien dat ik volgende keer eerst een ontwerp maak en dan ga kijken wat ik nodig heb. Dat is voor een hoedje toch wel iets beter om mee te werken. Nu moest ik maar wat knutselen om iets leuks te krijgen maar ... ik vind het voor een eerste keer, zomaar zonder voorbeeld, niet slecht, al zeg ik het zelf. Je kunt hem op verschillende manieren dragen. Net wat je het leukste vindt. Ik ga er zeker nog meer maken. Het probleem is alleen dat ik zelf geen hoeden draag om de eenvoudige reden dat ik met alles wat ik op mijn hoofd zet er uit zie alsof ik niet tot tien kan tellen. Dat kan soms makkelijk zijn maar ik zet er toch liever geen op mijn hoofd. Ja misschien de hersenmuts op Bietjesblog.
 

zaterdag 23 oktober 2010

Herfst

Wat een lekker weer!! Regen, zon, wind!! Echt weer om lekker te gaan vilten en dat heb ik ook gedaan de afgelopen dagen. Ik kon niet meer stoppen. Zeven ringen gevilt, drie sjaals, een hoedje en twee hoezen voor om een glazen vaas. En wat heb ik genoten.... heerlijk om zoveel ideetjes en vooral zin en tijd te hebben. Voor een feestje gisteren wilde ik nog een rode sjaal hebben en omdat ik wat laat was en de sjaal nog niet droog heb ik hem in de droger gedaan. Dat risico wilde ik wel nemen om hem toch te kunnen dragen en als het mislukte had ik ook niets. En wat denk je.... hij kwam er geweldig mooi gevolt uit. Dat is zeker iets wat ik vaker zal doen om speciale effecten te krijgen.