Welkom op mijn blog !!

Mijn foto
Met vilten, schilderen, fotograferen en beeldhouwen vul ik al mijn vrijetijd.

Atelier open

HET ATELIER IN OIRSCHOT IS GEOPEND VANAF
01 januari 2018
Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: patty.biermans@gmail.comdinsdag 31 augustus 2010

Kunstmarkt

Wat een leuke dag hebben we afgelopen zondag gehad. Het was redelijk druk en het weer was gelukkig niet zo super slecht. Een ervarig die ik niet had willen missen en zeker voor herhaling vatbaar is. Misschien voor de kerst nog ergens op een markt gaan staan. Ik heb zelf niets gezien van alle activiteiten die er georganiseerd waren maar ik denk wel dat koopzondag en het hele gebeuren van de kunstmarkt meer mensen naar de stad gelokt heeft die anders thuis waren gebleven, zeker gezien het slechte weer.
Er waren veel originele ideeen te zien.

donderdag 26 augustus 2010

Regen!!

Vandaag heeft het een aantal keren geregend en ik ben goed nat geworden. F. had de auto nodig dus ik moest op de fiets. En telkens als ik de deur uit moest..... regen! Thuis gekomen was het na een half uurtje weer droog en kon ik in het zonnetje gezeten de laatste hand leggen aan de afwerking van de schilderijen die ik zondag wil laten zien. De keuze wat ik mee wil nemen is moeilijk. Ik ben al diverse keren van schilderij verandert. Maar ik denk dat ik nu de juiste combinatie heb gevonden. Dus zondag komen kijken naar mijn keuze!

woensdag 25 augustus 2010

Monotype

Vorige week bezig geweest met het maken van monotypes voor de kunstmarkt. Een monotype is een eenmalige afdruk. Je rolt drukinkt in verschillende kleuren uit over een glasplaat. In de inkt kun je vormen tekenen of er een voorwerp, b.v. een blad, in afdrukken. Dan leg je een vel papier over de verf heen en met een roller druk je het papier stevig aan. Als je het papier er dan aftrekt heb je een eenmalige afdruk. Je kunt ook de inkt op de glasplaat verdelen, er een vel papier overheen leggen en op het papier tekenen zodat de inkt alleen daar komt waar je getekend hebt. Heel leuk om te doen en je hebt redelijk snel resultaat. Als je er veertig hebt gemaakt is er altijd wel één bij die heel erg mooi is.

dinsdag 24 augustus 2010

Voorbereiden

Vandaag nog gewerkt aan de voorbereidingen voor zondag. Verder nog wat geklust in huis. Wilde eigenlijk nog wat in de tuin gaan werken maar iedere keer als ik buiten kwam dan begon het te regenen en ik moet dringend iets gaan doen want met dat vochtige weer groeit alles twee keer zo snel. Dus ook het onkruid. Dat komt volgende week dan wel weer.

maandag 23 augustus 2010

Atelier

Vandaag naar het nieuwe atelier geweest om de ruimte op te meten. Ik wil toch wel graag weten hoe groot het is en alvast een beetje een indeling maken. Het valt me niet tegen. Ik kan er best een heel leuke ruimte van maken. (8 x 5 meter).
Verder heb ik een aantal verpakkingen gemaakt voor de monotypes en foto's die ik graag wil verkopen. Is best leuk geworden, heb donkergrijs papier gekocht en alvast voorgevormd. Ik wil de dan sluiten met een stukje touw. Er moeten nog een vijftal werkjes ingelijst worden, één schilderij moet nog aan de zijkant geschilderd worden en ik wil nog het portretje van Mees opzetten.
Vanavond geen tijd, moet bij een van de dochters gaan helpen met de kamer ontruimen en schilderen. Dus genoeg te doen. Morgen een beetje rustiger, naar de tandarts en de schoonheidspecialiste. Lekker ontspannen. Dat tweede dan.

zondag 22 augustus 2010

Weekend Drenthe


Zijn met onze dochters een weekend naar Drenthe geweest. Hebben in Zwiggelte een trekkershut gehuurd en ons kostelijk geamuseerd. Was een lekker weekendje met best aardig weer, het was warm, af en toe zon en heel weinig regen. We hebben lekker gewandeld en hele mooie foto's gemaakt. Al met al een zeer geslaagde tijd.

vrijdag 20 augustus 2010

Dagje Sittard

Gisteren naar Sittard gegaan, nachtje blijven slapen, vandaag weer terug naar Best. Met Riet en Ans besproken hoe we ons clubje gaan noemen. We zijn eruit!! Maar de onthulling is pas op de kunstmarkt. Daar zullen wij onze clubnaam aan iedereen bekendmaken. Nieuwsgierig? Kom naar de kunstmarkt in Sittard op 29 augustus!!

woensdag 18 augustus 2010

Pastelkrijt tekeningen

Heb grote schoonmaak gehouden op zolder. Daar lagen nog veel tekeningen die niet geregistreerd waren. Allemaal pastelkrijt tekeningen, vooral die van het modeltekenen vind ik erg mooi. Ik heb van alles foto's gemaakt en de werken die ik niks vond heb ik weggegooid. De mooiste heb ik weer opgeborgen. Nu nog een kast nakijken en dan is mijn archief weer helemaal opgeschoond.

Eigen atelier

Eindelijk!!!! Een eigen atelier! Heb vanmorgen een deal gesloten en heb nu een eigen atelier in Oirschot. Vanaf 01 januari 2011 ben ik daar waarschijnlijk het grootste deel van de week te vinden. Het is de bedoeling dat ik daar ga schilderen en vilten. Nu maar hopen dat er mensen zijn die mij daar gezelschap komen houden en samen met mij gaan vilten en zo. Ben al helemaal bezig om de ruimte in te richten. Waar zet ik de kasten en wat moet er tegen de muren. Welke kleuren, waarschijnlijk wordt alles spierwit. Moet er nog een nieuwe kachel in enz. enz. Wat zal de tijd langzaam gaan voordat het zover is. Ik kan nu al niet wachten om er te beginnen.

dinsdag 17 augustus 2010

Bezig.....bezig.....bezig....

Vandaag een drukke dag. Vanochtend met Carien naar de markt geweest om stof te kopen. Carien had stof nodig voor de bank in het atelier en ik moest stof hebben om over de kraam te kunnen leggen. Dan ziet het er wat netter uit. Vannacht veel nagedacht over de kunstmarkt. Er gingen allerlei ideeen door mijn hoofd, van het inpakken van schilderijtjes tot prijsplakkertjes toe. Maar langzamerhand komen we er wel. Er begint structuur in te komen, nog een weekje en het is al weer bijna voorbij.

maandag 16 augustus 2010

Mijn eerste bericht

Dit is mijn eerste berichtje op mijn weblog!! Nou, ik hoop dat er mensen zijn die dit willen lezen. Ik zal proberen om zo vaak mogelijk iets van met te laten horen. Zeker als ik die dag of dagen iets gedaan heb wat de moeite van het vermelden waard is zal ik het vertellen.

Mijn favoriete hobby is schilderen en dat kan ik met heel veel overgave doen. Hoofdzakelijk schilder ik aan de hand van foto's die ik zelf maak of uit tijdschriften waar ik iets bijzonders in zie. Ook portretten vind ik leuk om te doen. Dit zijn meestal portretjes van kinderen die ik aan de hand van foto's maak. Wel is een vereiste dat ik het kind ook zelf gezien moet hebben. Je moet toch het karakter zien van zo'n mensje. Ik schilder van realistisch met een boodschap tot abstrakt waar iedereen zelf zijn verhaal bij kan verzinnen. Heel gevarieerd dus!


Op het moment ben ik druk bezig met de voorbereiding voor de kunstmarkt op 29 augustus in Sittard. Ik heb al een dertig-tal monotypes ingelijst, een vijftiental foto's en al mijn schilderijtjes al klaar gezet. Nu nog denken over de inrichting van de kraam en hoe alle kunstwerken verkocht moeten worden. Het ontwerpen en bedenken van al deze zaken vind ik het leukste om te doen.


Ik ben vandaag naar de kapper geweest om mijn haar blonder te laten maken zodat ik het kan laten uitgroeien en over een paar maanden helemaal grijs ben. Het is een hele moeilijke stap maar ik denk dat ik er niet onderuit kom. Ben heel benieuwd hoe het grijze haar me straks sta